PSV stunt opnieuw: Götze blijft nog twee jaar in Eindhoven

6 september 2021, 07:48   Bijgewerkt: 6 september 2021, 09:10

Het was vorig jaar een enorme stunt: PSV haalde Mario Götze naar de Eredivisie. De afgelopen zomer werd er aan de aanvallende middenvelder getrokken, maar hij bleef in Eindhoven. Sterker nog, hij gaat zijn contract met twee jaar verlengen en blijft dus tot medio 2024 actief op de Nederlandse velden.

Dat melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. John de Jong beleefde een drukke transferperiode met veel versterkingen. Nu die periode achter de rug is, kan hij denken aan de lange termijn in Noord-Brabant. Eerder werd al verlengd met toptalent Noni Madueke, die nu vastligt tot medio 2025. Nu gaat Götze dus ook een handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis. 

Vorig seizoen maakte de Duitser al indruk, maar deze jaargang is hij nog bepalender voor PSV door zijn nieuwe positie. Waar de Eindhovenaren onder Roger Schmidt in het eerste jaar met twee 'tienen' speelden, is Götze nu de enige strateeg die het spel kan bepalen. In die rol maakte hij al vroeg in het seizoen furore. Het was dan ook niet heel vreemd dat meerdere clubs in het Philips Stadion informeerden, maar technisch manager John de Jong was resoluut. Götze was niet te koop en nu speelt hij dus nog twee jaar in het rood-wit.

In zijn eerste seizoen kwam hij tot vijf doelpunten in achttien Eredivisieduels, deze jaargang heeft hij in tien wedstrijden al vier goals gemaakt en drie assists achter zijn naam staan. Götze moet dit seizoen zijn ploeg bij de hand nemen om serieus mee te strijden om de landstitel. Waar Ajax de laatste jaren oppermachtig wordt, ruikt PSV bloed na de 4-0 overwinning op de Amsterdammers in de Johan Cruijff Schaal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen