België kan WK ruiken na knappe zege: "Lukaku blijft maar scoren"

6 september 2021, 09:05

België kan de tickets voor het wereldkampioenschap in Qatar vast boeken na de 3-0 overwinning op Tsjechië. De voorsprong op de Tsjechen bedraagt inmiddels zes punten met nog drie wedstrijden te gaan. Wales kan nog wel op één punt komen. De ploeg van Gareth Bale heeft nog twee wedstrijden tegoed. In België zijn ze echter vol vertrouwen na de uitstekende zege tegen de Oranje-beul.

Hans Vanaken was de uitblinker met twee assists. "Op papier was dit de moeilijkste wedstrijd, maar de andere matchen moeten ook nog gespeeld worden. De wedstrijd tegen Wit-Rusland is misschien niet zo aantrekkelijk, maar het zijn wel die matchen die je ook moet winnen om je te kwalificeren. We moeten gefocust blijven en met 9 uit 9 deze campagne afsluiten", vertelt de middenvelder bij Sporza.

Eden Hazard is ook te spreken over het optreden van zijn ploeg. "Dit is goed voor het vertrouwen, we hebben drie mooie doelpunten gemaakt. We hadden zelfs nog meer kunnen scoren. We staan nu dicht bij het WK, maar we zijn er nog niet helemaal. We moeten nog 1 of 2 matchen winnen. Het kan een mooie mix worden in Qatar", aldus de aanvaller van Real Madrid.  Zijn ploeggenoot Thibaut Courtois was ook content met de overwinning, al kreeg hij redelijk veel te doen. "We moesten een goede match neerzetten tegen een sterke tegenstander en dat hebben we gedaan. Het is altijd leuk om belangrijk te zijn voor de ploeg."

Lukaku blijft verbazen

Maar de man waar de meeste schijnwerpers op gericht waren na afloop van de wedstrijd? Jubilaris Romelu Lukaku. De aanvaller speelde zijn honderdste wedstrijd voor de nationale ploeg en scoorde voor de 67e keer. Ongekende cijfers, weet ook zijn bondscoach Roberto Martinez. "Wat kan ik nog over Romelu zeggen? Hij blijft maar scoren", aldus de oefenmeester. De spits kijkt liever naar de prestatie van het team. "Ik ben heel tevreden met de overwinning, maar ook met de manier waarop we gespeeld hebben. We moeten nu vol voor die 9 uit 9 gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen