Zirkzee: "Het was schrikken dat Van Basten over mij sprak"

6 september 2021 – Joshua Zirkzee vertrok op jonge leeftijd van Feyenoord naar Bayern München. Het kwam de aanvaller de afgelopen jaren op veel kritiek te staan. Hij is het daar zelf niet mee eens. De spits stelt dat hij de beslissing met zijn volle verstand heeft gemaakt. 

Zirkzee: "Het was schrikken dat Van Basten over mij sprak"

Onder meer zijn idool Marco van Basten noemde de stap 'niet slim'. "Het was schrikken dat hij zo over mij sprak. Niet zozeer omwille van zijn uitspraken, wel omdat hij me kende: dat vond ik echt gek. Weet je, hoeveel respect ik ook voor Marco heb, ik was het niet noodzakelijk eens met zijn mening. Ik was er namelijk wel van overtuigd dat ik kansen zou krijgen bij Bayern", vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Ik kon ook naar Everton, zij drukten door, maar in Engeland doorbreken, dat is complex. Bayern vond ik anders. Zij wilden me heel erg graag, Feyenoord niet. Bij de O16 had ik een sterk seizoen afgewerkt, ik was van mening dat ik daarvoor beloond moest worden - wat bij ploeggenoten wel gebeurde. Uit de gesprekken met de clubleiding bleek evenwel dat ik nog even geduld moest hebben", blikt de aanvaller terug. Het was een harde klap voor hem. "Feyenoord was mijn club, maar als het niet komt, dan móest ik wel andere opties overwegen. Bayern leverde grote inspanningen. Wie zou dan nee zeggen?"

In München brak de aanvaller door als supersub. Een definitieve doorbraak zat er echter nog niet in, met Robert Lewandowski als concurrent. Vorig seizoen werd hij na de winterstop verhuurd aan Parma. Dat werd deels door een knieblessure geen succes. Deze zomer verkaste hij op huurbasis naar Anderlecht, ondanks dat hij ook gelinkt werd aan zijn oude club Feyenoord. De aanvaller keert over een jaar weer terug in de Allianz Arena en gaat dan opnieuw de concurrentiestrijd aan met de Poolse goalgetter.

Feyenoord

gerelateerd