Dumfries, De Jong en Memphis maken indruk: "Let daar eens op"

6 september 2021, 10:19

Het Nederlands elftal won zaterdagavond met 4-0 van Montenegro. Niet de beste tegenstander, maar wel goed voor het vertrouwen na het gelijkspel tegen Noorwegen. Kees Kist zag een grote verandering tussen beide wedstrijden: Denzel Dumfries maakte indruk als rechtsback, Jurriën Timber niet.

"Als ik hem zo zie als tegen Montenegro is er geen betere rechtsback voor Nederland dan Denzel. Sterk, fanatiek, agressief en hij trekt al zijn medespelers mee door zijn enorme drive. Ik ben blij dat Louis hem daar heeft neergezet, want prompt zie je dat Steven Berghuis dan ook de perfecte wedstrijd speelt. Die bloeit helemaal op met Denzel achter hem", vertelt de oud-international in De Telegraaf.

Tegen de Noren vormde Berghuis een koppel met Ajax-ploeggenoot Timber. Met Dumfries achter zich, speelde de buitenspeler een stuk beter, al was de tegenstander ook een niveautje lager. "De eerste twintig minuten vreesde ik even dat het niet liep, maar vervolgens ging hij geweldig draaien. Hij heeft ook veel slimme en strakke passes die aankomen. Een buitenspeler die veel mensen vrij voor de goal kan zetten", stelt Kist, die de aanvaller een 7 als rapportcijfer geeft. Dumfries, Frenkie de Jong en Memphis Depay kregen een halve punt hoger.

Lees ook: Van Gaal ziet uitblinker: "Durf het bijna niet te zeggen"

"Zo willen we een middenvelder zien, hè. Frenkie is gewoon blij als hij de bal heeft. Hij geeft steekpasses, haalt de bal op waar nodig en is overal bij betrokken. Ze geven hem graag de bal, let daar eens op. Hij is de complete voetballer", aldus de voormalig spits, die genoot van Memphis. Hij was met twee treffers van grote waarde. "Soms moet je hem gewoon zijn gang laten gaan. Hij blijft een aanvaller die alles opeist, maar hij zit wel goed in zijn vel. Ronald Koeman heeft daar een paar jaar geleden voor gezorgd. Sinds die tijd is hij echt opgebloeid met hier en daar een mindere wedstrijd. Dat mag."

Lees ook: Memphis op koers voor all-time topscorerstitel Oranje

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen