Amrabat belandde in militaire coup: "Dat verwacht je niet"

6 september 2021, 16:21

De Marokkaanse voetbalploeg werd dit weekend ongewild slachtoffer van een militaire coup. Op bezoek in Guinee grepen militairen de macht, waardoor het onduidelijk was of de Marokkanen het Afrikaanse land konden verlaten. Inmiddels is de spelersgroep teruggekeerd in de Marokkaanse stad Rabat.

In het hotel hoorden Amrabat en zijn ploeggenoten geweerschoten. "Als je ervoor kiest om voor een Afrikaans land te gaan spelen, weet je dat je voor verrassingen kunt komen te staan. Maar midden in een militaire coup te belanden verwacht je ook weer niet. Wij wisten niet dat er in dat land al iets broeide", vertelt de middenvelder van Fiorentina aan De Telegraaf.

Zijn ploeggenoot Adel Taarabt kwam zondag naar zijn hotelkamer om te vragen of hij ook de schoten had gehoord. "Aanvankelijk moest ik lachen en zei ik dat het vast vuurwerk was geweest. Dat wordt in de nacht voor wedstrijden weleens vaker bij spelershotels afgestoken. Maar op internet zagen we dat het menens was. Het is heel raar als je vuurgevechten hoort, gevolgd door stiltes en weer nieuwe schoten."

Inmiddels heeft de selectie het land weer verlaten. "Het was een korte machtsovername, een gevecht tussen het presidentiële leger en de muitende troepen. Pas nu we weer terug zijn in Marokko besef ik dat het een heel vreemde situatie was en snap ik de bezorgdheid van de familie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen