Fans Ajax, AZ, PSV, Vitesse en Feyenoord mogen Europa in

7 september 2021, 13:12

Voetbalclubs mogen vanaf komend Europees seizoen weer uitsupporters meenemen. Supportersbelangenbehartiger Football Supporters Europa, dat samenwerkt met voetbalbond UEFA, heeft bevestigd dat uitfans vanaf volgende week weer met hun favoriete ploeg mogen meereizen.

Dat mocht de afgelopen maanden vanwege de coronapandemie niet. Toch stapten supporters van bijvoorbeeld Feyenoord in het vliegtuig naar Zweden, waar de Rotterdammers tegen IF Elfsborg streden om een plek in de Conference League. De supporters werden bij de toegangspoorten resoluut geweigerd. Nu mogen zij weer legaal de wedstrijden van hun team bezoeken.

De UEFA heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar volgens Football Supporters Europa zullen er dit seizoen weer uitfans op de tribune plaatsnemen. In de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gebeurt dit al sinds de start van het nieuwe seizoen. Overigens verandert er niets aan de mogelijke quarantaineplicht: als fans terugkeren uit een rood reisgebied, moeten zij tien dagen in zelfisolatie.

Het nieuws zal ook bij fans van Ajax, AZ, PSV, Feyenoord en Vitesse zijn binnengekomen. Ajax speelt in de Champions League, terwijl AZ en PSV in de Europa League uitkomen. Vitesse en Feyenoord hopen ver te reiken in de nieuwe Conference League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen