Uitblinker Haller keert vol vertrouwen terug naar Ajax

6 september 2021, 22:53

Sébastien Haller keert met een flinke dosis zelfvertrouwen terug naar Amsterdam. De 27-jarige aanvaller hielp zijn ploeg hoogstpersoonlijk aan drie cruciale punten in strijd om kwalificatie voor het WK 2022. Na duur puntenverlies van vorige week boekte Ivoorkust een knappe overwinning op Kameroen.

Daarin speelde Haller een belangrijke rol. De spits opende na twintig minuten de score vanaf elf meter en was negen minuten later opnieuw trefzeker. De aanvaller werd de diepte ingestuurd en schoot onberispelijk raak in de verre hoek. De spits, die in het verleden jeugdinterlands voor Frankrijk speelde, staat na vijf interlands nu op drie treffers.

Haller, die bij Ajax de afgelopen weken veel kritiek te verduren krijgt, zag Kameroen dankzij een benutte strafschop van Moumi Ngamaleu na een uur spelen terugkomen in de wedstrijd. Een gelijkmaker zat er echter niet meer in. Daardoor komt Ivoorkust na twee wedstrijden op vier punten. De poulefase werd begonnen met een teleurstellend 0-0 gelijkspel tegen Mozambique.

Bij Ivoorkust stond ook Ibrahim Sangaré in de basis. De middenvelder van PSV moest na een duel per brancard het veld verlaten, maar kwam daarna alsnog terug binnen de lijnen. De middenvelder kreeg na rust een gele kaart.