De vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Turkije

7 september 2021, 09:21   Bijgewerkt: 7 september 2021, 14:48

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Ten opzichte van de overtuigende zege op Montenegro (4-0) zal Louis van Gaal enkele wijzigingen doorvoeren. Virgil van Dijk en Daley Blind keren terug in de basis, terwijl de bondscoach ook een vervanger moet aanwijzen voor de geblesseerd afgehaakte Cody Gakpo.

Van Dijk, die net hersteld is van een zware knieblessure, kreeg zaterdagavond rust. De Oranje-aanvoerder zal tegen Turkije wel in actie komen, zo liet Van Gaal zich na afloop van de ontmoeting met Montenegro ontvallen. Vermoedelijk vormt Van Dijk samen met Stefan de Vrij het hart van de verdediging. Dat betekent dat Matthijs de Ligt, die tegen Noorwegen geschorst was en wel speelde tegen Montenegro, naar de bank wordt verwezen.

Op de backs kiest Van Gaal voor Denzel Dumfries en Daley Blind. Dumfries krijgt de voorkeur boven Jurriën Timber, terwijl Blind na zijn schorsing de plaats inneemt van Tyrell Malacia. Op het middenveld opteert de bondscoach naar het zich laat aanzien voor dezelfde namen: Davy Klaassen, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. Steven Berghuis en Memphis Depay krijgen door de afwezigheid van Gakpo een nieuwe aanvalspartner: vermoedelijk Steven Bergwijn, al is Donyell Malen ook een optie.

Van Gaal sprak maandag zijn ongenoegen uit over het feit dat de opstelling van het Nederlands vaak uitlekt. "Ik vind het heel erg dat media de opstellingen vrijgeven als ze van de bondscoach horen dat hij dat niet graag wil. Volgens mij zijn wij Nederlanders en moeten wij met elkaar Turkije verslaan. Dan gaan we de opstelling weggeven, zodat we onszelf op de borst kunnen kloppen dat we de opstelling weten. Ik begrijp dat niet, maar het hoort er schijnbaar bij", gaf hij aan.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Klaassen, Wijnaldum, F. de Jong; Berghuis, Memphis, Bergwijn

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen