KNVB zit in zijn maag met veldbestormer Amin (13)

7 september 2021, 10:00   Bijgewerkt: 7 september 2021, 12:05

Amin Aktaou (13) werd afgelopen weekend wereldnieuws door het veld van het Philips Stadion te bestormen en een selfie met Memphis Depay te maken. De KNVB zit in zijn maag met het voorval. De jonge veldbestormer hangt namelijk een stadionverbod en een fikse boete boven het hoofd.

De een noemt het een ludieke actie, de ander is er minder over te spreken. Feit is dat de actie van Amin de gemoederen flink bezighoudt. "Hoe leuk en lief bedoeld ook, dit is slecht gedrag dat we niet moeten tolereren, de media ook niet. Na afloop zag je meteen allerlei anderen hetzelfde doen. Als supportersclub zijn we hier hoogst ongelukkig mee. Geef Amin dus een strafje en stuur hem naar Bureau Halt", zegt Theo Pouw, voorzitter van Supportersclub Oranje, tegen het Algemeen Dagblad.

PSV hanteert een stadionverbod en boete van 15.000 euro voor het betreden van het veld. Omdat de wedstrijd tussen Nederland en Montenegro onder auspiciën van de KNVB valt, zal de boete voor (de ouders van) Amin hoogstens 450 euro bedragen. Harrie Timmermans van Supportersvereniging PSV hoopt dat Amin er met een waarschuwing van af komt. "Hier was geen sprake van een veiligheidskwestie, dit is jeugdig kattenkwaad", stelt hij.

Tegelijkertijd waakt hij voor soortgelijke acties. "Het gevaar van copycat-gedrag is groot. Dat zie je nu ook met al die jongetjes die op de tribune via een bordje het shirt van hun favoriete speler vragen. In het begin was dat één mannetje, nu zijn het er tientallen. Als allerlei mensen het veld oplopen dan moet de wedstrijd steeds onderbroken worden en dat is enorm hinderlijk voor toeschouwers en tv-kijkers."

Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen de selfie-actie heeft voor Amin, die bij de NOS zijn verhaal deed. "Het is een lastige situatie. Natuurlijk bedoelde Amin het grappig, maar het kan écht niet dat mensen het veld betreden", reageert Bram Groot, woordvoerder van de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen