Götze had PSV voor slechts paar miljoen kunnen verlaten

7 september 2021, 14:27

Mario Götze had in zijn vorige contract bij PSV een clausule laten opnemen waardoor hij voor enkele miljoenen kon worden weggekocht worden door een club die uitkomt in de Champions League, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De 29-jarige Duitse middenvelder besloot geen gebruik te maken van de clausule en zette maandag zijn handtekening onder een nieuw verbintenis die hem tot de zomer van 2024 in het Philips Stadion houdt.

Götze had echter ook voor een transfer kunnen kiezen. Directeur voetbalzaken John de Jong maakte maandag bekend dat in de slotdagen van de zomerse transferperiode diverse clubs serieuze belangstelling voor de Duitser hebben getoond. Daar zaten ook clubs tussen die uitkomen in de Champions League en dus gebruik hadden kunnen maken van de clausule. Götze besloot PSV echter trouw te blijven, mede omdat hij 'sportieve kansen in Eindhoven ruikt'.

De contractverlenging van Götze werd maandagmorgen wereldkundig gemaakt. Een kleine stunt, daar het geen geheim is dat de wereldkampioen van 2014 het liefst in de Champions League wil uitkomen. "Ondanks zijn wens om op dat podium te spelen, kiest Mario voor PSV. Hij wil prijzen winnen met de club. Die ambitie delen wij en wij zijn vanzelfsprekend ontzettend blij dat hij zijn toekomst hier ziet", gaf De Jong aan.

PSV legde onlangs ook al Olivier Boscagli en Noni Madueke langer vast. Na het verlengen van het contract van Götze zijn de Eindhovenaren nog niet klaar. De club wil langer door met Armando Obispo en heeft ook de wens om binnenkort om tafel te gaan met trainer Roger Schmidt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen