Piqué blij met Koeman: "Hij is de ideale trainer voor ons"

7 september 2021, 14:56

Gerard Piqué is verheugd dat hij ook dit seizoen wordt getraind door Ronald Koeman. Het was in het voorjaar even de vraag of de Nederlandse trainer bij FC Barcelona zou blijven, maar uiteindelijk werd het doorlopende contract van Koeman gerespecteerd.

De positie van Koeman stond ter discussie nadat Barcelona er niet in slaagde de Spaanse titel te veroveren. Voorzitter Joan Laporta startte een zoektocht naar een nieuwe trainer, maar Koeman mocht aanblijven. "Joan had meer bedenktijd nodig en koos uiteindelijk voor Koeman. Nu is hij de ideale trainer voor ons", vertelt Piqué bij La Sotana.

Waar de 34-jarige verdediger zich lovend uitlaat over Koeman, is hij minder te spreken over Josep Maria Bartomeu. De voormalig voorzitter trok een klein jaar geleden de deur bij Barça achter zich dicht. "Ik weet niet of hij de slechtste voorzitter aller tijden is, maar hij komt er zeker in de buurt. Uiteindelijk zijn we allemaal schuldig. We zijn niet de weg ingeslagen die de fans voor ogen hadden. Nu ben ik hoopvol, de komende vijf of tien jaar zullen heel goed zijn voor Barcelona."

Piqué neemt het ook op voor Samuel Umtiti, die met zijn salaris flink op de begroting drukt. Barça probeerde de Franse verdediger deze zomer te lozen, maar slaagde daar niet in. "Mensen zouden empathischer moeten zijn. Zijn houding is uitstekend. Hij kreeg een contract van een voorzitter die is gekozen door fans. Waarom zou hij worden uitgefloten? Er zijn mensen die dertig jaar bij een bedrijf werken en niets uitvoeren. Als ik bij een andere club had gezeten, bijvoorbeeld bij Manchester United, dan had ik hetzelfde gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen