Parsons neemt verrassing op in eerste Oranje-selectie

7 september 2021, 16:32   Bijgewerkt: 7 september 2021, 16:58

Bondscoach Mark Parsons heeft zijn allereerste selectie bekendgemaakt sinds zijn aanstelling bij het Nederlands Vrouwenelftal. De Engelsman heeft 24 speelsters geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en IJsland deze maand, waarvan één debutant.

FC Twente-verdedigster Caitlin Dijkstra is voor het eerst van de partij. Verder houdt de nieuwe bondscoach dus vast aan de namen van zijn voorganger Sarina Wiegman.  Lynn Wilms ontbreekt in de selectie van Parsons. De verdedigster maakte deze zomer de overstap van FC Twente naar VfL Wolsfburg, maar heeft nu last van rugklachten. Daarom is ze afwezig. Ook keepster Loes Geurts ontbreekt in de selectie.

De Oranje Leeuwinnen nemen het op 17 september in Groningen op tegen Tsjechië. Vier dagen later staat het uitduel met IJsland op het programma. Het zijn de eerste wedstrijden na de Olympische Spelen, waar de ploeg uitgeschakeld werd door de Verenigde Staten. Het was een vervelend einde voor Wiegman, die nu aan de slag gaat bij de Engelse nationale vrouwenploeg. Nederland gaat nu opnieuw beginnen met Parsons, al blijft de selectue dus redelijk in tact.

De selectie: Kop, Lorsheyd, Van Veenendaal, Bayings, Beerensteyn, Dekker, Dijkstra, Van Dongen, Van de Donk, Van Es, Folkertsma, Van der Gragt, Groenen, R. Jansen, Janssen, Kaagman, Martens, Miedema, Nouwen, Pelova, Roord, Van de Sanden, Snoeijs, Spitse.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen