Door herseninfarct getroffen Booy voor even terug bij Cambuur

7 september 2021, 18:20

Het gaat naar omstandigheden goed met Foeke Booy (59). De technisch directeur van SC Cambuur werd afgelopen zomer getroffen door een herseninfarct, maar heeft zich in de laatste tijd zelfs alweer wat kunnen bemoeien met het beleid van de gepromoveerde Eredivisie-club.

"Het was heel erg schrikken. Het is natuurlijk een collega met wie je dagelijks samenwerkt. Gelukkig ging het na een paar dagen al een stuk beter, zodat de acute zorg er niet meer was", blikt technisch directeur Gerald van den Belt terug op het treurige incident. Samen met trainer Henk de Jong nam hij het stokje over in de werkzaamheden van Booy om de A-selectie in orde te maken.

"Voor ons gaf het heel veel extra stress en gedoe op het moment dat we het al heel druk hadden. Maar gelukkig konden we na een paar weken Foeke alweer lastig vragen met enkele vragen over SC Cambuur. Het is niet zo dat hij al die tijd helemaal afwezig is geweest. De laatste tijd hebben we zelfs heel best veel contact gehad. Morgen (woensdag) komt hij ook al op de club om koffie te drinken, wij zijn blij dat het goed gaat", aldus Van den Belt.

Lees ook: Booy brengt goed nieuws: "Optimistisch gestemd over herstel"

Booy is sinds 2018 de technisch manager van SC Cambuur en droeg in die periode bij aan promotie naar de Eredivisie. Langzaam maar hand zal hij zijn taken vermoedelijk weer overnemen. Van den Belt: "Op de eerste weken na dat Foeke er niet was, hebben we het met z'n allen opgepakt. Met Henk heb ik dagelijks contact gehad over de selectie. We zijn nooit in paniek geraakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen