Bizar duel tussen Brazilië en Argentinië krijgt vervolg bij de FIFA

7 september 2021, 18:42

Het bizarre duel van zondagavond tussen Brazilië en Argentinië krijgt in elk geval zeker nog een staartje. De FIFA heeft een onderzoek ingesteld naar de ontwikkeling rondom de wedstrijd in de WK-kwalificatiecyclus van Zuid-Amerika, die werd onderbroken. De reden daarvan was dat er een aantal spelers op het stond, dat niet had mogen spelen vanwege de coronaregels.

Nadat eerder FIFA-voorzitter Gianni Infantino had laten weten dat hij de ontwikkelingen bij de wedstrijd 'gek' vond, is er ditmaal een officiële verklaring gekomen vanuit de wereldwijde voetbalbond. Daarin valt te lezen dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de rol van beide voetballanden in het incident. Daarbij zal het gedrag van beide landen bestudeerd en dus ook mogelijk bestraft worden.

Afhankelijk van de uitleg van beide landen, worden er disciplinaire maatregelen genomen tegen de landen. Een uitspraak wordt pas veel later gedaan en ook naar de mogelijke straffen is het nog gissen. Van uitsluiting van deelname aan de WK-kwalificatiereeks, tot aan puntenaftrek of het inhalen van de wedstrijd lijkt tot de mogelijkheden te behoren.

Lees ookMessi vol onbegrip na ingrijpen Brazilië: "Zijn hier drie dagen"

De gezondheidsdienst van Brazilië greep zondag in tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd, waar bij de bezoekers uit Argentinië Emiliano Martínez, Emiliano Buendía, Cristian Romero en Giovanni Lo Celso meespeelden, terwijl zij eigen in quarantaine hadden gemoeten. Om die reden miste het thuisland ook enkele spelers, maar de timing van de ingrijp was opmerkelijk. De spelers van Argentinië waren namelijk al drie dagen in het land en pas op het veld, met de draaiende camera's werd er ingegrepen.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen