Overmars ziet drietal bij Ajax blijven: "Clubs slapen"

7 september 2021, 19:53

Het was een vreemde transferperiode voor Marc Overmars. Hij haalde relatief weinig nieuwkomers, maar zag ook heel weinig voetballers vertrekken. De directeur spelerszaken is al met al positief over de afgesloten window, al had David Neres van hem wel mogen vertrekken. De aanvaller lijkt dit seizoen weinig kans te hebben op speeltijd na de komst van Mohamed Daramy en Steven Berghuis.

"Neres zit hier 4,5 jaar. Voor hem is het een juist moment voor een nieuwe omgeving. Dat was teleurstellend dat het niet gelukt is. Heel veel clubs wilden hem huren, maar daar hebben wij niks aan. Dat hebben we continu afgehouden. Met een verplichte koopoptie had gekund, maar dat wilden die clubs niet. Natuurlijk zit je daar dubbel in. Ajax wordt ook geraakt door deze coronaperiode, dus wij missen die inkomsten uit transfers wel", stelt de beleidsbepaler voor de camera van Ajax TV. Ook Andre Onana wist geen nieuwe club te vinden.

"We zijn heel helder geweest. We zijn lang bezig geweest om het contract te verlengen, maar dat lukte niet. Deze window hebben we hem de ruimte gegeven om een transfer te maken, maar dat lukt dan ook niet. Maar wij moeten als club verder. We hebben twee keepers aangetrokken met Pasveer voor de korte termijn en Gorter voor de lange. Ik zie een contractverlenging met Onana niet snel gebeuren, nee", sluit Overmars dat uit. Overigens is de bestuurder niet ontevreden over het langere verblijft van Nicolas Tagliafico in Amsterdam. Hij mocht vertrekken bij een goed bod, maar dat kwam er dus niet.

Lees ook: 'Ajax-talent Gravenberch opnieuw concreet gelinkt aan Juventus'

"Ik vind het niet erg hoor, dat hij blijft. Daar ben ik eigenlijk blij mee. Maar we hadden een afspraak gemaakt dat we tot bepaalde hoogte zouden meewerken aan een transfer. Er was heel weinig concreet. Ik denk dat Nico bij veel clubs op het lijstje staat, maar altijd net niet als nummer één. Dat is heel gek. Ik denk dat ze aan het slapen zijn. Maar nogmaals: ik ben blij dat hij hier nog zit", aldus Overmars.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen