Jong Oranje wint met negen debutanten ondanks misser Brobbey

7 september 2021, 20:37

Jong Oranje is de nieuwe EK-kwalificatiereeks dinsdagavond uitstekend gestart. In eigen huis had de flink gewijzigde ploeg van Erwin van de Looi geen kind aan Moldavië (3-0), al had de score beduidend hoger moeten uitvallen. Brian Brobbey miste na een half uur voetballen namelijk een open kans.

De aanvaller van RB Leipzig onderschepte een te korte terugspeelbal, omspeelde de keeper en had de bal in het lege doel kunnen én moeten schuiven. De bal plaatste hij echter voorlangs het doel, waardoor hij een enorme misser produceerde. Op dat moment stond de beloftenploeg van Nederland door Joshua Zirkzee overigens al wel op voorsprong en even na de misser maakte Jurgen Ekkelenkamp op slag van rust ook Oranje's tweede doelpunt.

Ekkelenkamp was een van de zes spelers aan de aftrap met een rijkelijk verleden bij Jong Oranje, bij wie Fabrian de Keijzer, Melayro Bogarde, Neraysho Kasanwirjo, Jeremie Frimpong en Quinten Timber voor het eerst meededen. Daar kwamen na de treffer van Brobbey, die wel scoorde en het derde doelpunt van de avond voor zijn rekening nam na een klein uur, invallers Ian Maatsen, Daniël van Kaam, Fodé Fofana en Ki-Jana Hoever nog bij als debutanten.

Bekijk ook: ongekende misser voor open doel van Brobbey

Met de degelijke zege in Groep 5 van de WK-kwalificatiereeks is Oranje voorlopig de nummer drie, omdat Zwitserland (twee zeges) en Wales (zege en gelijkspel) al meer punten verzamelden. Na één wedstrijd houden de mannen van Van de Looi in elk geval Bulgarije, Gibraltar en opponent Moldavië achter zich.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen