Koeman duidelijk: "Natuurlijk sta ik open voor contractverlenging"

7 september 2021, 21:12

Ronald Koeman zat afgelopen zomer in de wachtkamer toen Joan Laporta op zoek leek naar een nieuwe hoofdtrainer. Die werd niet gevonden, waardoor de Nederlander aan zijn tweede seizoen begon. Hij heeft inmiddels indruk gemaakt op de voorzitter, die de coach wil belonen met een nieuw contract. Daar staat de oud-speler van de club wel voor open.

"We hebben een goede relatie, we praten over dingen en uiteindelijk willen we allebei dat Barça zegeviert. We weten dat het een moeilijke periode is voor de club, maar we willen vooruit. Deze club gaat een geweldige toekomst tegemoet", vertelt Koeman bij Mundo Deportivo. Bij medium Sport stelt de coach dat hij graag onderdeel wil uitmaken van die toekomst. "Ja, natuurlijk sta ik open voor contractverlenging. Ik word enthousiast van het idee dat ik hier nog jaren trainer kan zijn."

Koeman moet het dit seizoen doen zonder Lionel Messi en Antoine Griezmann. Wel kreeg hij de beschikking over Memphis Depay, Luuk de Jong en verdediger Eric Garcia. De verdediger kwam transfervrij over van Manchester City en maakt meteen een goede indruk. Dat is slecht nieuws voor Samuel Umtiti, die op de bank moet zitten. "Een trainer zoekt altijd naar het sterkste team. Iedereen kan op de trainingen nieuwe kansen verdienen. Umtiti doet het goed, hij probeert er het maximale uit te halen. Hij is fysiek al veel sterker dan vorig jaar. Als hij helemaal fit is, dan is het gewoon een goede centrale verdediger."

Op het middenveld moet Riqui Puig het doen met een reserverol. "Riqui moet dingen verbeteren waar we het in het voorseizoen over hebben gehad. Als hij dat doet, kan hij ook weer kansen krijgen. Er is gewoon heel veel concurrentie op het middenvelder", aldus de oefenmeester, die Miralem Pjanic naar Besiktas zag gaan. Daarnaast ging toptalent Ilaix Moriba voor zestien miljoen euro naar RB Leipzig.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen