FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Van der Vaart tipt Oranje na geweldige eerste helft: "Maak er zes"

7 september 2021 – Het Nederlands elftal swingt vanaf minuut één. Louis van Gaal heeft de ploeg binnen een week volledig naar zijn hand gezet, zien Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart. De analisten zijn lovend over het spel tegen de Turken, die geen schijn van kans hebben in de Johan Cruijff ArenA.

Van der Vaart tipt Oranje na geweldige eerste helft: "Maak er zes"

"Het is volgens mij heel lang geleden dat we in een eerste helft zo ontzettend hebben genoten. Het is hogeschoolvoetbal", vertelt Van Hooijdonk bij de NOS. Hij ziet een nieuw koningskoppel bij Oranje. Davy Klaassen scoorde de eerste goal op aangeven van Memphis Depay, waar dat bij de tweede treffer juist andersom was. "Klaassen staat bekend om zijn diepgang en zijn gogme, terwijl Memphis over alle aspecten van het voetbalspel beschikt. Het is genieten. Daar kun je niet op trainer, dat is het aanvoelen van elkaar."

Van der Vaart zat de eerste helft met open mond te kijken. "Wij zitten te genieten. Je kunt iedereen eruitpikken. We hebben er eigenlijk geen woorden voor. Dit is waanzinnig. Berghuis heeft ballen gegeven... als hij niet bij Ajax in de basis staat, dan ga ik Ten Hag zelf bellen", vertelt de oud-international over de buitenspeler, die de afgelopen wedstrijden een veel mindere indruk maakte. 

Mindere spelers lijken er deze wedstrijd sowieso niet te zijn. Van der Vaart hoopt dat het in de tweede helft zo blijft. "Er is zoveel beweging. Het plezier straalt er vanaf. Er zijn veel lopende mensen. Dan speel je een tegenstander kapot. Ze spelen nu tegen tien man. Ik hoop dat ze voor het goede gevoel doorgaan. Maak er gewoon zes of zeven. Het moet makkelijk kunnen", besluit de analist, waarna Van Hooijdonk afsluit: "Wij zitten naar elkaar te kijken en denken echt 'wow'."

Oranje

gerelateerd