Oranje neemt leiding in groep G na riante zege op Turkije

7 september 2021, 22:42   Bijgewerkt: 7 september 2021, 23:19

Het Nederlands elftal is de nieuwe koploper van groep G in de strijd om WK-kwalificatie. De manschappen van bondscoach Louis van Gaal hadden in de Johan Cruijff ArenA geen kind aan directe concurrent Turkije. Memphis Depay en Davy Klaassen waren de grote mannen tijdens de 6-1 overwinning.

Van Gaal besloot zijn opstelling opnieuw te veranderen. Daley Blind, Virgil van Dijk en Steven Bergwijn mochten dit keer vanaf de aftrap aantreden. Blind keerde terug van een schorsing, terwijl Van Dijk en Bergwijn tegen Montenegro op de bank begonnen. Tyrell Malacia en Matthijs de Ligt zaten daarom op de bank, Cody Gakpo verliet de nationale ploeg met een blessure. Aan de zijde van Turkije was er een verrassende basisplek voor Feyenoorder Orkun Kökcü. Halil Dervisoglu moest wel genoegen nemen met een plaatsje op de reservebank.

Turkije had amper iets in de melk te brokkelen en liet zich alleen even gelden met een zwak schot van Caglar Söyüncü. Daarna was het weer tijd voor Oranje en liet de 3-0 niet lang op zich wachten. Andermaal combineerden Memphis en Klaassen er lustig op los en laatstgenoemde werd door Söyüncü naar de vlakte gewerkt in de zestien. Memphis liet dat buitenkansje niet onbenut en verschalkte Cakir met een heerlijke panenka. Daarmee was de ellende voor de Turken echter nog niet voorbij. Vlak voor rust kreeg Söyüncü nog zijn tweede gele en dus rode kaart.

Na de thee kwam Turkije eventjes goed voor de dag en moest Justin Bijlow een gevaarlijke vrije trap onschadelijk maken. Daley Blind probeerde het daarna aan de overkant met een schot van afstand, maar die poging vloog over. Toch duurde het niet lang tot de 4-0 viel in Amsterdam. Een uitstekende voorzet van Bergwijn werd door Steven Berghuis panklaar neergelegd op het hoofd van Memphis, die zijn derde treffer van de avond maakte. Vervolgens ging Berghuis zelf op zoek naar zijn doelpunt. Cakir voorkwam echter een succesje voor de Ajacied.

Door de overwinning neemt Oranje de eerste plek in groep G over van Turkije. Nederland en Noorwegen staan nu allebei op dertien punten, maar het doelsaldo van Oranje is aanzienlijk beter. De jacht op een WK-ticket gaat in oktober verder. Dan spelen de manschappen van Van Gaal tegen Letland (uit) en Gibraltar (thuis). Vervolgens staan er in november nog wedstrijden tegen Montenegro (uit) en Noorwegen (thuis) op de planning.

Opstelling Oranje: Justin Bijlow; Denzel Dumfries (71. Devyne Rensch), Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Daley Blind; Davy Klaassen (71. Ryan Gravenberch), Frenkie de Jong (46. Teun Koopmeiners), Georginio Wijnaldum (61. Guus Til); Steven Berghuis, Memphis Depay, Steven Bergwijn (61. Donyell Malen).

Man of the Match: Memphis Depay

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen