Griezmann toont ongelijk Barça met glansrol bij Frankrijk

7 september 2021, 23:04   Bijgewerkt: 7 september 2021, 23:11

Frankrijk heeft een crisis afgeslagen met de overwinning op Finland. De laatste vijf duels werden niet gewonnen door de regerend wereldkampioen, maar aan die slechte reeks is nu een einde gekomen. Daar mag bondscoach Didier Deschamps Antoine Griezmann voor bedanken.

De aanvaller, die deze zomer FC Barcelona inruilde voor Atletico Madrid, zorgde namelijk voor beide treffers in het duel. De Catalaanse club wilde de aanvaller wel slijten omdat ze liever een echte goalgetter hadden zoals Luuk de Jong. De Fransman liet zien dat hij wel degelijk kon scoren en bereikte daarmee een mooie mijlpaal: hij heeft nu veertig interlandgoals gemaakt voor Les Bleus. Daarmee voegde de aanvaller zich in een prachtig rijtje met Michel Platini, Thierry Henry en Olivier Giroud. Vooral de eerste treffer mocht er zijn. Griezmann zette de aanval zelf op en kreeg de bal terug via Antony Martial en Karim Benzema. Met buitenkant rechts schoof hij de bal daarna in de hoek.

De Fransen gingen op zoek naar meer treffers, maar voor rust zat dat er niet in. Paul Pogba en Benzema waren wel dichtbij, maar hun schoten misten net de precisie. In het tweede bedrijf werd de marge alsnog verdubbeld. Griezmann kreeg de bal van vleugelverdediger Léo Dubois, omspeelde zijn man en scoot de bal tegen de touwen. Bij zijn derde kans was de Atletico-spits net niet scherp genoeg, waardoor zijn inzet over de goal ging. 

De zege kwam als geroepen voor Frankrijk. Op het Europees kampioenschap werd gelijkgespeeld tegen Hongarije en Portugal, waarna strafschoppen tegen Zwitserland er voor zorgden dat het toernooi er al in de achtste finales opzat. Na het toernooi werden de wedstrijden in de kwalificatiepoule teleurstellend gelijkgespeeld tegen Oekraïne en Bosnië. Ondanks die matige serie lijkt de ploeg nu wel al zeker van het WK met twaalf punten uit zes duels. Oekraïne en Finland volgen met vijf punten.

Pjanic scoort ook

Griezmann was niet de enige speler die Barça deze zomer moest verlaten en scoorde voor zijn nationale ploeg. Miralem Pjanic, die de overstap maakte naar het Turkse Besiktas, zette zijn ploeg Bosnië & Herzegovina op gelijke hoogte via de strafschopstip. De ploeg kwam daarna nog op voorsprong via Luka Menalo in minuut 86, maar het was niet genieg voor de overwinning. Baktiyor Zaynutdinov maakte in de vijfde minuut van de blessuretijd nog gelijk, waardoor beide ploegen een punt aan de wedstrijd overhield.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen