Klaassen verrast zichzelf: "Normaal ben ik niet zo lenig"

7 september 2021 – Davy Klaassen speelde een geweldige interland. Alles wat de middenvelder van Ajax aanraakte, leek deze wedstrijd in goud te veranderen. Rafael van der Vaart noemde hem 'de man van de wedstrijd'. Zelfs is hij ook tevreden over zijn optreden tijdens de 6-1 overwinning op Turkije.

Klaassen verrast zichzelf: "Normaal ben ik niet zo lenig"

Slechts 54 seconden had de middenvelder nodig om de Johan Cruijff ArenA te laten ontploffen. Klaassen passte de bal achter zijn standbeen langs naar Memphis Depay, die de bal meteen teruglegde waardoor de voetballer uit kon halen. Via de paal ging de bal over de lijn. "Zo wil je ze iedere wedstrijd hebben. Ik kreeg een perfecte bal van Steven Berghuis. De combinatie met Memphis was top en het schot ook. Het was heel lekker om zo te beginnen."

Hij zorgde dus voor de openingstreffer na een assist van Memphis, bij de tweede goal waren de rollen omgedraaid. "Je weet dat dit een heel belangrijke wedstrijd is, als je dan zo begint en daarna meteen de 2-0 maakt, dan gaat het de goede kant op", aldus Klaassen, die de bal met een soort omhaal aan de spits meegaf. "Daar leek het wel op. Waar die vandaan kwam, weet ik ook niet. Normaal ben ik niet zo lenig."

Onder Frank de Boer moest Klaassen het vaak doen met een rol als reserve, in de drie wedstrijd onder Louis van Gaal begon hij ze allemaal in de basis. Samen met Georginio Wijnaldum moet hij voor diepte zorgen, waardoor Memphis meer uit kan zakken en de verdedigers keuzes moeten maken. Dat pakte goed uit. "Mijn sterktes komen hier goed tot uiting. De trainer geeft mij en iedereen vertrouwen. Dat zie je terug op het veld. We hebben veel spelvreugde, dat merk je wel. Als een trainer je de kans geeft, moet je het ook laten zien", besluit de Ajacied voor de camera van de NOS.

Oranje

gerelateerd