Waarom Koeman Griezmann inruilde voor De Jong

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 september 2021 – Op de slotdag van de transfermarkt zorgde FC Barcelona voor een van de meestbesproken deals van de zomerse window. De topclub stuurde wereldkampioen Antoine Griezmann op huurbasis naar Atlético Madrid en versterkte zich met Sevilla-bankzitter Luuk de Jong. In een uitgebreid interview met de Spaanse krant Sport verklaart Koeman die deal.

Waarom Koeman Griezmann inruilde voor De Jong

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Koeman had Griezmann het liefst aan boord gehouden, maar besefte dat er geen mogelijkheden toe waren. "Griezmann had een geweldig contract en als hij zou vertrekken, zou hij de financiële situatie van de club helpen verbeteren. Daarom stemde ik in met zijn vertrek." Hij liet ook Emerson gaan. "Het is niet gemakkelijk geweest. Een voorbeeld dat ik de club wil helpen, is de beslissing die met Emerson is genomen."

Lees ook: Koeman staat open voor langer verblijf bij FC Barcelona

De komst van Luuk de Jong is geen impulsieve. De spits voerde al sinds begin augustus gesprekken met de coach. "Ik wilde een andere aanvaller dan ik had en ik dacht aan hem omdat ik hem heel goed ken. Ik vroeg me eigenlijk af hoe het mogelijk is dat Barça nooit een aanvaller als Luuk heeft gehad. Hij gaat ons veel mogelijkheden geven, vooral potentieel op hoge ballen, zowel verdedigende als aanvallende hoekschoppen. Hiermee kun je een directer voetbal spelen. Ik ben erg blij met zijn komst."

FC Barcelona kreeg vorig jaar al veel kritiek nadat het Luis Suárez naar latere landskampioen Atlético Madrid liet vertrekken. Koeman heeft daar geen spijt van. "Ik kwam naar Barça om wat dingen in het team te veranderen en we dachten dat het goed zou zijn als Luis Suárez zou vertrekken. We dachten dat hij naar Juventus zou gaan, niet naar Atlético, maar je moet er nooit spijt van krijgen dat je een bewuste beslissing hebt genomen in het belang van het team en de club."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd