Haaland na 105 goals in 105 duels: "Ik scoor te weinig"

8 september 2021, 11:01

Erling Haaland tekende dinsdagavond tegen Gibraltar voor zijn tweede hattrick als international van de Noorse nationale ploeg. De superspits hielp zijn ploeg daarmee aan drie punten (5-1 zege) en verhoogde zijn doelpuntentotaal voor het nationale elftal naar twaalf. Op Haaland staat al jaren geen maat. Toch is hij zelf kritisch.

Sinds het seizoen 2018/2019, toen de aanvaller nog zijn doelpunten maakte voor RB Salzburg, was het fenomeen al 105 keer trefzeker. Hij loopt perfect één op één: daarvoor had hij namelijk 105 wedstrijden nodig. Het verleidde Haaland niet om optimistisch te zijn. "Ik scoor te weinig", concludeerde hij droogjes in gesprek met de Noorse media. "Ik zou eigenlijk meer doelpunten dan wedstrijden moeten hebben."

Lees ook: https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/390157/hattrick-held-haaland-houdt-druk-op-oranje/Noorwegen houdt dankzij hattrickheld Haaland druk op Oranje

De 21-jarige aanvaller is op dit moment de meest gevaarlijke spits ter wereld. Namens Borussia Dortmund staat de teller na drie Bundesliga-optredens op evenveel treffers. Voor de Duitse club scoorde hij al 63 keer. Ook namens Molde (20 doelpunten) en RB Salzburg (29 doelpunten) bewees de spits een ongekend neusje voor de goal te hebben.

Met een 5-1 zege werkte Noorwegen niet goed genoeg aan het doelsaldo tegen het nietige Gibraltar. Het Nederlands elftal heeft een voorsprong van acht goals op de voornaamste concurrent. Beide landen hebben na zes wedstrijden momenteel dertien punten verzameld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen