Hans Kraaij Jr. wil boete van veldbetreder betalen

8 september 2021, 12:22

Hans Kraaij Junior is bereid om de boete van de dertienjarige Amin op zich te nemen. De jongen sprintte afgelopen weekend tijdens Nederland - Noorwegen het veld op om een selfie te maken met Memphis. Amin moet als straf een geldboete betalen en kreeg een lang stadionverbod.

Hoewel de actie van Amin op veel kritiek stuitte, genoot Kraaij van de actie. "Ik vond het echt mooi", aldus de analyticus bij ESPN. "Hij heeft de Lotto gewonnen door met Memphis op de foto te gaan. Ook Memphis deed het fantastisch door met hem op de foto te gaan. Ik vond het echt geweldig. Ze mogen me bellen, ik betaal die honderd euro wel voor dat jochie."

Niet iedereen had begrip voor de veldbestorming. Humberto Tan kreeg zondagavond veel kritiek nadat hij Amin besloot uit te nodigen als tafelgast voor zijn talkshow, terwijl ook Radio 538 contact opnam met de middelbare scholier. Amin werd een van de zestien mensen die werd bestraft na het betreden van het veld. Zij kregen naast een boete ook een stadionverbod van vijftien maanden tot vijf jaar.

Dat snapt Kraaij wél. "Ze moeten vanuit de supportersvereniging en de KNVB wel maatregelen nemen, anders blijft dit gebeuren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen