'Premier League-clubs schrikken: alle Brazilianen geschorst'

8 september 2021 – De Braziliaanse voetballers die van hun Premier League-clubs dit weekend niet in het vliegtuig mochten stappen, zijn waarschijnlijk niet inzetbaar. Volgens de BBC heeft de Braziliaanse voetbalbond met succes voor elkaar gekregen dat de internationals een week geschorst zijn voor hun wedstrijden.

'Premier League-clubs schrikken: alle Brazilianen geschorst'

De Premier League-clubs weigerden hun spelers namelijk af te staan aan de Braziliaanse nationale voetbalploeg, omdat zij vreesden voor een coronabesmetting en de daarbijhorende quarantaine. Thiago Silva (Chelsea), Fred (Manchester United), Roberto Firmino, Fabinho en Alisson (allen Liverpool), Ederson en Gabriel Jesus van Manchester City en Raphinha (Leeds United) moeten daardoor de Premier League-speelronde van dit weekend laten schieten.

Vooral Fred en Thiago Silva zullen melden. Zij zouden volgende week met hun clubs beginnen aan de groepsfase van de Champions League. Hun schorsing duurt tot en met dinsdag 14 september. Op die dag speelt Manchester United uit bij Young Boys en ontvangt Chelsea in eigen huis Zenit Sint Petersburg.

Ook Manchester City zal het nieuws met pijn in het hart volgen. Naast eerste doelman Ederson is komend weekend ook reservekeeper Zack Steffen niet beschikbaar. De Amerikaanse keeper is besmet met het coronavirus. De kans is daardoor groot dat de 36-jarige Scott Carson zijn opwachting moet maken.

Premier League

gerelateerd