De indrukwekkende reeks van Oranje onder Louis van Gaal

8 september 2021, 16:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De terugkeer van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal is vooralsnog een groot succes. Oranje deed deze interlandperiode uitstekende zaken door in het kader van de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar zeven punten in drie wedstrijden te veroveren. Daarmee werd een indrukwekkende reeks onder Van Gaal een vervolg gegeven.

Het Nederlands elftal verloor namelijk slechts één van zijn laatste 31 wedstrijden onder Van Gaal. De reeks begon op 7 september, toen Oranje in de WK-kwalificatie met 2-0 won van Turkije. De zestien daaropvolgende wedstrijden werden niet verloren, waarna op 5 maart 2014 een oefennederlaag tegen Frankrijk (2-0) volgde.

Sindsdien heeft Oranje geen enkele keer meer verloren met Van Gaal aan het roer. Althans, als de wedstrijd tegen Argentinië in de halve finale van het WK van 2014 niet wordt meegerekend. Toen werd er in 120 minuten niet gescoord, waarna Oranje in de strafschoppenreeks zijn meerdere moest erkennen in Lionel Messi en co.

Oranje is in het derde tijdperk onder Van Gaal nog ongeslagen. Het Nederlands elftal begon deze interlandperiode met een gelijkspel op bezoek bij Noorwegen (1-1). Daarna werden op eigen terrein Montenegro (4-0) en Turkije (6-1) met grote cijfers opzij gezet. Oranje heeft door de zege op Turkije de eerste plaats overgenomen in de kwalificatiepoule en stevent daarmee af op directe plaatsing voor het WK.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen