Botman blikt terug op transferperiode: "Ik stond er wel open voor"

8 september 2021, 17:20

Sven Botman zit niet bij de pakken neer nu hij in elk geval nog een aantal maanden bij Lille OSC op de loonlijst blijft staan. De 21-jarige Nederlandse centrumverdediger werd afgelopen transferperiode in verband gebracht met clubs uit Engeland, Italië en Spanje, maar maakte uiteindelijk geen transfer.

Botman werd in de zomerse transferperiode gelinkt aan onder meer Atalanta, Sevilla en Wolverhampton Wanderers. De Engelse club bracht zelfs een bod uit, maar kreeg nul op het rekest van Lille. Teleurgesteld dat een transfer uitbleef, is Botman niet. "Want daarvoor zit ik te goed bij Lille", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik speel in de top van Frankrijk. De Champions League gaat straks beginnen. Dat is ook goed voor me. Alleen soms komen er kansen voorbij waar je misschien voor wil gaan. Ik heb geen haast daarin, maar ik stond er wel open voor."

Dat Botman bij veel clubs op het lijstje staat, heeft hij te danken aan zijn uitstekende debuutseizoen in Frankrijk. Met de Nederlandse verdediger als basisspeler verraste Lille afgelopen seizoen vriend en vijand door Paris Saint-Germain van de landstitel af te houden. De transferwaarde van Botman, die een jaar geleden voor acht miljoen de overstap van Ajax naar Lille maakte, steeg tot grote hoogte.

Desondanks Botman voorlopig bij Lille, terwijl hij ook moet wachten op een kans in het Nederlands elftal. Vorige week meldde de verdediger zich bij Jong Oranje, waar hij nu een van de routiniers is. "Hier zit echt wel kwaliteit in, al is het soms ook nog wat jeugdig" zegt hij over de huidige groep. "Het mag af en toe wat zakelijker wat mij betreft. Dat heeft ook met de leeftijd te maken. Een paar jaar geleden was ik ook zo. We moeten echt nog een team worden en soms wat meer pit laten zien. Maar dat komt wel goed. Dat komt er wel in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen