Tadic troeft mede-Ajacieden af en is Speler van het Jaar

8 september 2021, 21:52

Enkele maanden nadat het Eredivisie-seizoen 2020-2021 is afgelopen, is de Speler van het Jaar bekendgemaakt. Dusan Tadic mag zich de beste speler van de Eredivisie noemen. De lijst met genomineerden is bepaald door meer dan zestig verschillende statistieken, daarnaast worden de Man of the Match-verkiezingen meegenomen. Uiteindelijk bepaalden de aanvoerders en coaches wie de prijs het meest heeft verdiend.

In een seizoen waarin Ajax de duidelijke landskampioen werd, waren er ook diverse uitblinkers van andere clubs. De genomineerden waren Davy Klaassen van Ajax, Dusan Tadic van Ajax, Georgios Giakoumakis van VVV-Venlo en Steven Berghuis die destijds nog voor Feyenoord actief was. Tadic kende met Ajax een uitzonderlijk goed seizoen door in 34 wedstrijden veertien treffers te maken en maar liefst zeventien doelpunten voor te bereiden.

De prijs werd uitgereikt door een landgenoot van Tadic en een voorganger van hem bij Ajax. Marko Pantelic speelde vanaf 2010 voor Ajax en is naar Nederland gereisd om de eervolle prijs aan Tadic uit te reiken. In een eerder stadium waren ook Ryan Gravenberch, Perr Schuurs, Donyell Malen, Eran Zahavi, Philipp Max, Jordan Teze, Owen Wijndal, Myron Boadu, Jesper Karlsson, Riechedly Bazoer, Lutsharel Geertruida, Jens Toornstra, Ko Itakura, Rai Vloet, Robin Pröpper en Kenneth Paal nog kanshebber op de prijs. 

Overige prijzen

Naast de titel Speler van het Jaar, werden er nog meer prijzen uitgedeeld in de live show van ESPN. Zo won Ajacied Ryan Gravenberch de prijs voor Talent van het Jaar en was Björn Kuipers de beste scheidrechter op de Nederlandse velden. Ook viel er nog een Feyenoorder in de prijzen. Marcos Senesi mag zich namelijk maker van het Doelpunt van het Jaar noemen, met zijn prachtige omhaal tegen ADO Den Haag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen