Ronaldo-vervanger haalt EK-winnaar uit slop, Kane blijft scoren

8 september 2021 – Nog geen twee maanden geleden mocht Italië zich de beste ploeg van Europa noemen. Na het zeer succesvolle EK was er echter zand in de motor geraakt. De eerste WK-kwalificatiewedstrijd na het toernooi tegen Bulgarije werd al met 1-1 gelijkgespeeld en drie dagen later verspeelde het wederom dure punten, nu tegen Zwitserland (0-0). Mede door uitblinker Moise Kean revancheerde het zich door met 5-0 van Litouwen te winnen.

Ronaldo-vervanger haalt EK-winnaar uit slop, Kane blijft scoren

Italië - Litouwen 5-0
Door de twee gelijke spelen, had Italië al vier wedstrijden op rij geen reguliere zege meer geboekt. In de halve finale van het EK had het tegen Spanje penalty's nodig en ook in de finale tegen Engeland stond het na negentig minuten niet op voorsprong. Tegen Litouwen had het echter niet veel tijd nodig om over de tegenstander heen te walsen. Na het vertrek van superster Cristiano Ronaldo, haalde Juventus oud-toptalent Moise Kean terug om die leegte op te vullen.

Bij de nationale ploeg liet hij direct zien het voetballen zeker nog niet verleerd te zijn. Bij de openingstreffer onderschepte hij de bal en schoot vanuit een lastige hoek onder de keeper door. Vervolgens zag de talentvolle 21-jarige spits van Sassuolo Giacomo Raspadori zijn eerste treffer voor Italië niet doorgaan, doordat het uiteindelijk een eigen doelpunt bleek. Even later maakte hij die treffer alsnog zelf.


De tweede treffer van Moise Kean betekende alweer de 4-0 voor Italië, terwijl er nog geen halfuur gespeeld was. Hij nam de bal technisch razend knap vanuit de lucht en verruimde de marge. Na rust maakte Giovanni Di Lorenzo er nog 5-0 van en vanaf dat moment nam de ploeg iets gas terug. Italtië staat ondanks de eerdere missers nog altijd bovenaan in de poule. Met twee wedstrijden meer staat het zes punten boven achtervolger Zwitserland en negen boven nummer drie Noord-Ierland.

Polen - Engeland 1-1
In de poule van Engeland stond er een prachtig affiche op het programma. Engeland nam het namelijk op tegen het Polen van Robert Lewandowski. Dik een kwartier voor tijd schoot Kane vanuit ogenschijnlijk kansloze positie maar eens op doel en warempel vloog de bal binnen. Daarmee heeft Kane in alle (!) van zijn vijftien laatste kwalificatie-duels met Engeland gescoord. Toch ging Engeland met een flinke kater naar huis, gezien Damian Szymanski (assist Lewandowski) in de blessuretijd nog de 1-1 binnenschoot. Zo behoudt Polen enigszins zicht op het WK.Eredivisie

gerelateerd