Pavlidis en Van 't Schip grijpen laatste strohalm en helpen Spanje

8 september 2021, 22:44

Spanje is woensdagavond een stap dichter bij kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar gekomen. Met de nodige moeite werd Kosovo opzij gezet (0-2). De overwinning kreeg extra glans door puntenverlies van Zweden. De belangrijkste concurrent voor de groepswinst ging met 2-1 onderuit tegen het Griekenland van bondscoach John van 't Schip.

Kosovo - Spanje 0-2

Spanje begon de interlandperiode met een domper. In Stockholm werd er met 2-1 verloren van Zweden. Het was de eerste Spaanse nederlaag in de WK-kwalificatie sinds 1993. Daardoor had de ploeg van bondscoach Luis Enrique plots directe plaatsing voor de eindronde in Qatar niet meer in eigen hand.

De wereld ziet er nu echter weer anders uit voor Spanje. Op bezoek bij Kosovo deed het wat het moest doen. Pablo Fornals van West Ham United opende na een halfuur de score. Uit de draai schoot hij raak in de korte hoek. Het tweede doelpunt liet lang op zich wachten. Pas vlak voor tijd gooiden de Spanjaarden de wedstrijd in het slot. Ferran Torres nam de 0-2 voor zijn rekening.

Griekenland - Zweden 2-1

Voor Zweden werd het een vervelend avond. Een kleine week na de stunt tegen Spanje liep de ploeg van bondscoach Janne Anderson tegen het eerste puntenverlies aan. In Griekenland verloren de Zweden met 2-1. Anastasios Bakasetas nam na een uur het openingsdoelpunt voor zijn rekening en AZ-spits Vangelis Pavlidis verdubbelde tien minuten voor tijd de marge, waarna Robin Quaison vlak daarna wat terugdeed. De gelijkmaker bleef uit, waardoor Griekenland weer helemaal meedoet in de strijd om plek twee.

Spanje gaat met dertien punten uit zes wedstrijden aan kop in Groep B. Zweden en Griekenland volgen op gepaste afstand, maar hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld. De Zweden staan nu op negen punten en de Grieken op zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen