Domper Ajax: Martínez en Tagliafico pas terug op wedstrijddag

9 september 2021 – Ajax-trainer Erik ten Hag zal normaliter komend weekend geen beroep doen op Lisandro Martínez (23) en Nicolás Tagliafico (29) in de basis tegen PEC Zwolle. De twee verdedigers komen pas op zaterdagochtend aan in Amsterdam na hun interlandverplichtingen met Argentinië, terwijl op dezelfde dag om 18.45 uur alweer wordt afgetrapt in de Eredivisie. Of de oefenmeester het duo wel opneemt in zijn wedstrijdselectie, is nog onbekend.

Domper Ajax: Martínez en Tagliafico pas terug op wedstrijddag

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Het Algemeen Dagblad duikt in op de situatie van het duo, dat in de nacht van donderdag op vrijdag nog om 01.30 uur speelt met Argentinië tegen Bolivia. In Zuid-Amerika duurt de interlandperiode twee dagen langer dan in de rest van de wereld, waar bijvoorbeeld ook FC Barcelona mee te kampen had. Het duel van de Catalanen tegen Sevilla werd om die reden uiteindelijk uitgesteld. Premier League-clubs besloten om hun spelers niet langer af te staan in deze coronatijden.

Eredivisie CV-directeur Jan de Jong noemde het een onwenselijke situatie. "De spelers zijn of lichamelijk gesloopt of halen het niet om tijdig terug te zijn in Nederland", vond hij. Ajax heeft ook weinig ruimte om bijvoorbeeld pas op zondag in actie te komen, omdat op woensdag alweer de uitwedstrijd tegen Sporting Portugal in de Champions League op het programma staat. Edson Álvarez ontbrak bij Mexico in de nacht van woensdag op donderdag vanwege een schorsing tegen Panama (0-0) en is wel eerder weer van de partij. 

Lees ookEerste training Daramy bij Ajax, Stekelenburg opvallende afwezige

Overigens zal Martínez vermoedelijk zonder al te veel speelminuten aansluiten bij Ajax, want hij zat tegen Venezuela niet bij de wedstrijdselectie, terwijl het duel met Brazilië werd gestaakt. Reserve-aanvoerder Tagliafico bleef tegen Venezuela negentig minuten op de bank achter Sevilla-speler Marcos Acuña. Voor hem kunnen speelminuten wel eerder tot de mogelijkheden behoren. In totaal kwam hij al tot 33 interlands, Martínez slechts tot twee.

Reacties

Ajax

gerelateerd