Noa Lang ontloopt twee duels schorsing na alternatieve straf

9 september 2021, 08:14

Noa Lang (22) heeft een schorsing van twee duels ontlopen in de Belgische Jupiler Pro League door het uitvoeren van een alternatieve straf. De aanvaller zong vorig seizoen na het kampioenschap met Club Brugge haatdragende teksten, zoals 'Liever dood dan Sporting-jood'. Daardoor moest hij een bezoek brengen aan Kazerne Dossin in Mechelen, een voormalig deportatiekamp.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. Als dat bezoek aan het inmiddels museum over de Holocaust en de Tweede Wereldoorlog niet voor 1 oktober was gebeurd, dan was Lang voor twee wedstrijden geschorst geworden. De Disciplinaire Raad van de Belgische voetbalbond oordeelde namelijk dat de uitingen tijdens het titelfeest inderdaad kwetsend waren, maar wel zonder enige racistische bedoelingen. Daarom werd een alternatieve straf opgelegd door het parket en moest Lang een bezoek brengen aan de kazerne.

Club Brugge heeft de interlandperiode gebruikt om de straf van Lang uit te voeren. De oud-Ajacied heeft dat 'in alle discretie' gedaan en kreeg een rondleiding van een gids terplekke. Daardoor ontloopt hij een straf van de Belgische voetbalbond en heeft hij na forse kritiek van onder anderen Joodse gemeenschap en Belgische politiek aan de strafeis voldaan.

Lees ookLang werkt zich in de nesten: 'Liever dood dan Sporting Jood'

Zodoende blijft Lang gewoon inzetbaar voor Club Brugge, namens wie hij dit seizoen in zeven officiële duels twee goals maakte en vier assists gaf. In de Jupiler Pro League staat de regerend landskampioen op de derde plaats in België.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen