FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Feyenoord spint garen bij interlandperiode: "Hadden we voor ogen"

9 september 2021 – Feyenoord was de laatste jaren qua internationals amper vertegenwoordigd tijdens de breaks van de nationale ploegen. Maar mede door de goede prestaties van de Rotterdammers en de andere koers die werd ingeslagen, leverde Arne Slot opeens zeven A-internationals, met ook nog eens drie spelers van het Nederlands elftal. De Stadionclub kan daar op lange termijn weleens de vruchten van plukken.

Feyenoord spint garen bij interlandperiode: "Hadden we voor ogen"

Alireza Jahanbakhsh (Iran), Justin Bijlow (Nederland), Tyrell Malacia (Nederland), Guus Til (Nederland), Ofir Marciano (Israël), Orkun Kökcü (Turkije), Marcus Pedersen (Noorwegen), Fredrik Aursnes (Noorwegen) en Luis Sinisterra (Colombia) kwamen in de afgelopen week in actie. Het is een scenario waar technisch directeur Frank Arnesen op hoopte, stelt hij in het Algemeen Dagblad. "De spelers krijgen een hogere marktwaarde, zeker als we in de Conference League ook iets laten zien. Dat was ook wat wij voor ogen hebben."

Ook Slot gaf aan dat de Europese duels van Feyenoord moeten bijdragen aan een hogere marktwaarden, waar wedstrijden in de nationale ploeg helemaal ook bij helpen. Feyenoord-icoon Willem van Hanegem denkt dat de club ook profiteert van de lange voorbereiding van het seizoen, waarin in de Conference League drie voorrondes (van in totaal zes wedstrijden) werden overleefd.

Lees ookDrie Feyenoorders in Oranje: "We horen er weer bij"

"In die eerste periode van interlands na de zomer zoeken de bondscoaches vaak naar spelers die al echte wedstrijden in de benen hebben. Daar profiteert Feyenoord nu een beetje van", denkt De Kromme. "Ik gaf al eerder aan dat het logischer is om nu Guus Til op te roepen dan Donny van de Beek. Terwijl als je dat voor de zomer had geroepen, de mensen op hun voorhoofd hadden getikt."

Feyenoord

gerelateerd