Van Gaal houdt woord en doet meer dan alleen één Telstar-duel

9 september 2021 – Louis van Gaal (70) gaat ondanks dat hij is aangetreden als bondscoach van het Nederlands elftal ook gewoon nog op de bank zitten bij Telstar. De keuzeheer van het Nederlands elftal had voor zijn aanstelling de belofte gemaakt en komt die ook na. Naast de wedstrijd is de bondscoach ook te zien op een training in Velsen en dat allemaal voor het goede doel.

Van Gaal houdt woord en doet meer dan alleen één Telstar-duel

Dat heeft de Eerste Divisie-club bevestigd. Fans die bij de training aanwezig willen zijn op woensdag 22 september, moeten wel vijf euro op tafel leggen. Daarbij kunnen ze de training van de keuzeheer bijwonen van 10 tot 12 uur en staat er een kop koffie of thee klaar. Ook de volledige opbrengst van die actie gaat naar het goede doel, Stichting Spieren voor Spieren, waarvoor Van Gaal ambassadeur is.

Bij de wedstrijd zal er 2,50 euro van elk wedstrijdticket naar hetzelfde goede doel gaan. Ook wordt er een loterij georganiseerd: fans kunnen, als ze meedoen, aan de loterij naast Van Gaal op de bank terechtkomen als assistent. Dat is een van de prijzen die wordt weggeven tijdens deze zeer ludieke en nobele actie. Telstar-trainer Andries Jonker is een goede bekende van Van Gaal, met wie hij eerder samenwerkte. 

Lees ookVan Gaal maakt comeback: voor één duel hoofdtrainer van Telstar

Van Gaal kan zijn borst overigens nat maken voor die ene wedstrijd, want de club die hij gaat trainen staat momenteel op de twintigste en laatste plaats in de Eerste Divisie. Tegenstander Jong AZ, dat op 24 september op bezoek komt het BUKO Stadion, is momenteel de koploper van het tweede niveau in Nederland.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd