Bosz-verdediger Boateng mogelijk vijf jaar de gevangenis in

9 september 2021, 12:58

Peter Bosz (57) kreeg Jérôme Boateng (33) als transfervrije versterking binnen bij Olympique Lyon, maar het is nog hoogst onzeker of hij ook daadwerkelijk in actie kan komen voor de Franse topclub. De Duitser is donderdag namelijk voor de rechter verschenen vanwege een vermeende mishandeling van zijn ex-vriendin Sherin S. in 2018.

Mogelijk komt er later vandaag (donderdag) al uitspraak in de gevoelige zaak. Boateng kan een straf van maximaal vijf jaar tegemoet zien als hij schuldig wordt bewezen. Een mindere zware sanctie zou ook een boete kunnen zijn, als het voorval bewezen wordt. Zelf ontkent Boateng overigens dat hij zich heeft misdragen ten opzichte van zijn vriendin. Het zou zijn gebeurd op een vakantie van het stel, maar wat er precies gebeurd is, is niet bekend. 

Nog altijd is het stel verwikkeld in een juridisch gevecht over de voogdij van hun dochters, een tweeling Soley en Lamia. Dat is al zo sinds de twee uit elkaar zijn gegaan. Een breuk gebeurde in het eerst in 2011, maar later kwam het duo toch weer bij elkaar en kregen ze zelfs een tweeling. Een aantal jaar later ging het stel alsnog uit elkaar: deze strafzaak zou eigenlijk vorig jaar al voorgekomen zijn, maar door corona is het uitgesteld. 

Boateng had later een relatie met Kasia Lenhardt, maar dat ging in februari van dit kalenderjaar uit. Zes dagen daarna pleegde het voormalig topmodel zelfmoord, waardoor de verdediger sowieso roerige tijden beleeft op persoonlijk vlak.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen