KNVB wijzigt en plant zondagavond-wedstrijden, FC Twente boos

9 september 2021, 15:50

De KNVB heeft een heel flink aantal wedstrijdwijzigingen doorgevoerd in het Eredivisie-programma. De Nederlandse voetbalbond heeft vanwege de Europese verplichtingen van Ajax, PSV, AZ, Feyenoord en Vitesse behoorlijk wat moeten omgooien. Ook de zondagavond wedstrijden zijn daarmee ingepland én FC Twente is niet blij met de wijzigingen.

In een statement laat de Nederlandse voetbalbond weten dat de wedstrijdwijzigingen nodig zijn vanwege de afspraken met Eredivisie CV over het meewerken bij verzoeken van clubs die in Europa spelen. Het duel met Feyenoord werd dit weekend er bijvoorbeeld uitgehaald en om zulke dingen te voorkomen in de nabije toekomst, ging het schema op de kop. In overleg met de lokale autoriteiten, de clubs én ESPN rolden daar talloze wijzigingen uit.

In totaal zijn er daarnaast zes wedstrijden neergezet op de zondagavond 20.00, zoals afgesproken was aan het begin van dit seizoen. Het nieuwe tijdstip van AZ – Fortuna Sittard uit speelronde 2, een duel dat eveneens werd verplaatst vanwege de Europese verplichtingen van de Alkmaarders, is met donderdag 2 december inmiddels ook bekend.

FC Twente ontevreden met veranderingen

Niet alle clubs zijn blij met de veranderingen in het speelschema. FC Twente liet bijvoorbeeld weten dat het alle veranderingen 'zeer onwenselijk vindt' en heeft officieel protest aangetekend bij de KNVB. Dat werd echter afgewezen door de Nederlandse voetbalbond. 

'Zoals bekend is de aangegeven favoriete wedstrijddag van FC Twente de zaterdag. We snappen dat er in het kader van Europees voetbal speeldata wijzigen, maar door dit voorstel hebben we voor de winterstop, na aanstaande zaterdag, geen enkele wedstrijd meer op onze favoriete speeldag', is het verweer van de Tukkers. Ook het tijdstip van 12.15 uur, waarop meerdere duels gepland staan, is tegen het zere been van FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen