Bruma levert op eigen initiatief salaris in: "Een heel mooi gebaar"

9 september 2021, 17:08

Armindo Bruma wilde deze zomer zo graag bij PSV blijven dat hij een gedeelte van zijn salaris heeft ingeleverd. De 26-jarige aanvaller stond op de nominatie om verkocht te worden, maar wilde liever een nieuwe start in Eindhoven maken. John de Jong, technisch directeur van de Eindhovenaren, stelt het gebaar van Bruma zeer op prijs.

PSV nam Bruma in de zomer van 2019 voor twaalf miljoen euro van RB Leipzig. Na een tegenvallend debuutseizoen werd de Portugees verhuurd aan Olympiakos, waar hij weer enigszins opleefde. De Griekse club besloot de koopoptie in de huurovereenkomst niet te lichten, waardoor Bruma deze zomer terugkeerde bij PSV. Verwacht werd dat de buitenspeler alsnog zou worden verkocht, maar Bruma bleef.

"Er speelde in de transferwindow het een en ander rondom hem", vertelt De Jong voor de camera van de NOS. "Er waren wat clubs geïnteresseerd, maar die voldeden niet aan zijn en onze wensen. Toen heeft hij bij mij aangegeven dat hij eigenlijk wel graag wilde blijven. Hij zei: ik heb hier natuurlijk een valse start gehad en ben een dure speler. Ik zou graag iets terug willen doen voor de club. Ik ben bereid om een gedeelte van mijn salaris in te leveren om hier te blijven en een nieuwe start te maken."

"Wat dat over hem zegt? Genoeg over hem als persoon. Hij voelt natuurlijk dat we destijds een flinke investering hebben gedaan en het er niet uit is gekomen. Dat heeft meerdere redenen gehad, daar zal hij misschien zelf meer over kunnen uitweiden. Ik vind het een heel mooi gebaar. Hij zegt: ik voel me hier goed, voel het vertrouwen van de trainer en club en wil voor mijn tweede kans gaan", besluit De Jong.

Bruma is in het prille seizoen al acht keer in actie gekomen voor PSV. Vijf keer in de voorrondes van de Champions League en drie maal in de Eredivisie. In competitieverband had hij zelfs twee keer een basisplaats. De teller staat voor Bruma op drie doelpunten en één assist.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen