Marseille vindt dat Nice zwaarder gestraft had moeten worden

9 september 2021, 18:06

Olympique Marseille vindt dat OGC Nice veel zwaarder gestraft had moeten worden voor de ongeregeldheden tijdens de derby van 22 augustus. De tuchtcommissie van de organisator van de Franse voetbalcompetitie maakte woensdag bekend dat Nice twee punten moet inleveren en drie wedstrijden de tribunes gesloten moet houden.

De derby tussen Nice en Marseille liep vorige maand helemaal uit de hand. De vlam sloeg in de pan toen Dimitri Payet een flesje waarmee hij was bekogeld, teruggooide naar de tribune. De harde kern van Nice reageerde woest en tientallen supporters stormden het veld op. Het leidde tot een chaotische situatie met meerdere opstootjes, waarbij fans, spelers en staf van beide teams betrokken raakten. De wedstrijd werd gestaakt en op verzoek van Olympique Marseille niet hervat.

De tuchtcommissie van de LFP maakte woensdag de strafmaat bekend. Nice is flink gestraft, maar volgens Marseille had er nog veel harder opgetreden moeten worden. 'De club betreurt dat de veldinvasie die de veiligheid en gezondheid van de spelers in gevaar had kunnen brengen niet onmiddellijk en veel strenger werd bestraft. Marseille is altijd een club geweest die zich sterk inzet voor de strijd tegen geweld en racisme.'

"De voetbalautoriteiten hebben een historische kans laten liggen om een voorbeeld te stellen", aldus voorzitter Pablo Longoria. "De sancties lijken geen rekening te houden met het giftige klimaat dat de wedstrijd omringde. De veiligheid van de spelers was niet gegarandeerd, wat tijdens de hoorzittingen is erkend. Ik wil de scheidsrechter prijzen, die nooit van standpunt is veranderd met betrekking tot het in gevaar brengen van de spelers op het veld en zijn wens om de wedstrijd niet te hervatten. Onze spelers waren die avond het slachtoffer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen