Geen gevangenisstraf, wel mega-boete voor Boateng

9 september 2021, 20:23   Bijgewerkt: 9 september 2021, 21:07

Jérôme Boateng is schuldig bevonden aan de mishandeling van zijn ex-vriendin Sherin Senler in 2018, zo bericht Bild. De 33-jarige Duitse verdediger ontkomt aan een gevangenisstraf, maar moet zijn voormalig vriendin wel een schadevergoeding van 1,8 miljoen euro betalen.

Boateng moest zich donderdag in München verantwoorden voor de rechter. Tijdens een vakantie in 2018 zou de verdediger van Olympique Lyon zijn ex-vriendin opzettelijk lichamelijk letsel hebben toegebracht. Het verhaal gaat dat Boateng tijdens een ruzie Senler heeft verwond door een kleine glazen kandelaar naar haar te gooien. De verdediger hing een gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd, maar komt weg met 'slechts' een boete.

Voor Peter Bosz is dat goed nieuws. Hij is sinds kort de trainer van Boateng. De verdediger tekende daags na Deadline Day een contract voor twee seizoenen bij Lyon. In theorie zou Boateng komend weekend zijn debuut kunnen maken voor Les Gones. Zondagavond speelt Lyon een thuiswedstrijd tegen RC Strasbourg.

Boateng maakt op persoonlijk vlak een moeilijke tijd door. De voormalig vriendin van de verdediger, Kasia Lenhardt, werd begin februari dood aangetroffen in haar woning. Een aantal dagen daarvoor had Boateng een punt gezet achter de relatie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen