Guus Hiddink (74) zet definitief punt achter trainerscarrière

9 september 2021, 21:03

Guus Hiddink heeft een punt achter zijn trainerscarrière gezet. De 74-jarige Hiddink stopt als trainer en technisch directeur van Curaçao, waarmee een einde komt aan zijn loopbaan. Dat vertelde Hiddink donderdagavond bij het SBS-programma HLF8, dat wordt gepresenteerd door Johnny de Mol.

Hiddink zat woensdag om tafel met de voorzitter van de Curaçaose voetbalbond. "Ik ben door corona even niet actief geweest. Het is ons niet gelukt om te kwalificeren voor het WK en de Gold Cup mochten we niet spelen. We zijn na een evaluatie tot de conclusie gekomen dat, omdat we een nieuw traject ingaan, ik ga stoppen", aldus Hiddink, die vorig jaar het stokje overnam van Remko Bicentini. In de WK-kwalificatie werd Curaçao afgelopen zomer uitgeschakeld door Panama.

"Ik ga totaal stoppen", vervolgde Hiddink, die een lange carrière achter de rug heeft. De gestopte trainer sluit een 'Advocaatje' (Dick Advocaat is sinds kort bondscoach van Irak) ook uit. "Of ik niet nog misschien iets in een ver land ga doen? Nee", zo maakte hij duidelijk.

Hiddink begin zijn trainerscarrière als assistent bij De Graafschap en maakte bij PSV zijn debuut als hoofdtrainer. Door de jaren heen heeft hij vele clubs en landen getraind. Na zijn periode bij PSV ging hij aan de slag bij Fenerbahçe, Valencia, het Nederlands elftal, Real Madrid, Real Betis, de nationale ploeg van Zuid-Korea, weer PSV, de nationale ploeg van Australië, de nationale ploeg van Rusland, Chelsea, de nationale ploeg van Turkije, Anzhi, opnieuw het Nederlands elftal, weer Chelsea en China Onder-21.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen