Van Nistelrooij geduldig: "De volgende stap dient zich vanzelf aan"

9 september 2021, 22:37

Ruud van Nistelrooij kiest als trainer voor de weg van de geleidelijkheid. Waar generatiegenoten als Frank de Boer en Phillip Cocu meteen in het diepe sprongen, is de 45-jarige Van Nistelrooij pas kortgeleden begonnen aan zijn eerste klus in het betaald voetbal. "Wanneer ik een volgende stap wil maken? Die dient zich vanzelf aan. Het gaat op een natuurlijke manier. Dat wil ik nog wel even zo houden", zegt de trainer van Jong PSV tegenover De Telegraaf.

Het contrast is groot: waar Van Nistelrooij als spits van Manchester United en Real Madrid furore maakte in de meest indrukwekkende stadions, speelt hij nu met Jong PSV in stadions als De Krommedijk en De Braak. "Het heeft 8,5 jaar geduurd voor ik aan De Krommedijk mocht staan", doelt hij op zijn trainerscarrière die hij jaren geleden startte. "Het is mooi om aan te komen bij zo'n stadion en de bespreking te doen. Als speler van FC Den Bosch ben ik ook ooit begonnen in zo'n omgeving."

Van Nistelrooij heeft de afgelopen jaren met veel trainers samengewerkt. Maar over de vraag van wie hij het meest heeft geleerd, moet hij even nadenken. "Ik heb bij Jong PSV met Darije Kalezic meegelopen. In het laatste kampioensjaar van PSV assisteerde ik Phillip Cocu. Van dichtbij heb ik gezien hoe hij het deed. Dat voelde als een kickstart voor mij. Ik kreeg door hoe je een groep moet leiden en welke oefenstof je daarbij moet gebruiken."

Als speler schopte Van Nistelrooij het tot de top, maar een goede speler maakt volgens de voormalig spits niet per se een goede trainer. "Als speler heb je geen idee hoe een club functioneert en ben je alleen maar met de eerstvolgende wedstrijd bezig. Nu ervaar je het web van school, vervoer en trainingen. En je buigt je over de vraag hoe je wilt spelen en welke oefenstof daarbij hoort. Je bent in dezelfde wereld actief. Maar daar is ook alles mee gezegd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen