'Te dikke' Neymar zwaar teleurgesteld in Braziliaanse fans

10 september 2021, 09:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Neymar vindt dat hij te weinig waardering krijgt van de Braziliaanse voetbalfans. Met een treffer en een assist droeg hij bij aan de 2-0 zege op Peru in strijd om WK-kwalificatie, maar er werd alsnog opnieuw veel kritiek op hem geuit. Fans verwijten hem dat hij te dik is en dat hij niet genoeg betekent voor de nationale elf.

Neymar staat al op 69 interlandgoals, maar is nog altijd niet de meest geliefde speler onder de supporters. "Ik heb geen idee wat ik nog meer moet doen om respect af te dwingen bij de fans", verzuchtte Neymar tegenover TV Globe. Ook kreeg hij opmerkingen over zijn fitheid te horen. "Dat is gewoon niet normaal", zei Neymar daarover. "Het gebeurt al langer."

Lees ook: Hattrickheld Messi haalt Pelé in en is in tranen

Neymar is al op 27-jarige leeftijd hard op weg om Pelé te ontkronen als Braziliaanse topscorer aller tijden. De legendarische aanvaller was goed voor 77 interlandgoals, acht meer dan Neymar. Wel speelde de aanvaller van Paris Saint-Germain al 113 interlands. Pelé had negentig optredens nodig om zijn doelpuntentotaal te bereiken.

Dankzij zijn glansrol bleef Brazilië perfect op koers voor een ticket voor het WK in Qatar. De Goddelijke Kanaries wonnen met 2-0 van Peru en hebben daardoor nu 24 punten uit acht duels behaald. Nummer twee in de poule is Argentinië. De ploeg van Lionel Messi staat op achttien punten. Het treffen tussen de twee toplanden werd gestaakt en moet nog worden afgemaakt.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen