Sparta vervangt Harroui met ex-Heraclied; Pinto vrijgesproken

10 september 2021, 11:36

Sparta heeft zich enkele dagen na het sluiten van de transfermarkt versterkt met Mo Osman. De Syrische middenvelder zet volgens het Algemeen Dagblad vandaag zijn handtekening onder een eenjarig contract op Het Kasteel. De transfervrije middenvelder, die eerder in de Eredivisie actief was, is de vervanger van de naar Sassuolo vertrokken Abdou Harroui.

De 27-jarige middenvelder speelde onlangs nog voor het Qatarese Al Kharaitiyat SC. Sinds kort was hij transfervrij. Osman moet het middenveld van een kwaliteitsinjectie gaan voorzien. Naast Harroui namen de Rotterdammers ook al afscheid van Laros Duarte, die zijn loopbaan bij FC Groningen besloot te vervolgen. Henk Fraser zal daarom dolblij zijn met de extra middenvelder.

De coach werkte in het verleden al samen met Osman, die zijn debuut als profvoetballer maakte bij Vitesse. Bij Telstar en later bij Heracles groeide Osman uit tot een van de smaakmakers op de Nederlandse velden. Het leverde hem een lucratieve transfer naar Qatar en een status als international op. De middenvelder speelde al acht interlands voor de Syrische nationale ploeg.

Pinto vrijgesproken

De Rotterdammers kunnen dit weekend 'gewoon' een beroep doen op linksback Mica Pinto. De verdediger rkeeg vorig weekend rood vanwege gemeen spel tegen Go Ahead Eagles, maar die schorsing is kwijtgescholden vanwege een gebrek aan bewijs. De rode kaart werd gebaseerd op beelden van de VAR en wordt niet voldoende ondersteund door andere bewijsmiddelen. De tegenstander heeft bijvoorbeeld niet verklaard dat hij geraakt is. Sparta ontvangt zondag Fortuna Sittard in eigen huis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen