Brazilië verder zonder Zagallo

27 juli 2006, 12:14

Mario Zagallo maakt niet langer deel uit van de technische staf van het Braziliaanse elftal. De 74-jarige Zagallo, als speler en trainer in totaal liefst zeven WK's meemaakte, maakt geen deel uit van de toekomstplannen van de Seleçao. Tijdens het afgelopen WK was hij de rechterhand van bondscoach Parreira, die vorige week opstapte.

Als speler werd Zagallo in 1958 en 1962 wereldkampioen, als trainer deed hij dat kunstje in 1970 nog eens dunnetjes over. Bovendien maakte hij ook het kampioenschap van 1994 van dichtbij mee, hij was destijds immers assistent van bondscoach Parreira. Liefst vier keer was hij dus direct betrokken bij een wereldtitel, maar daar tegenover staan ook drie mislukte pogingen om de wereldtitel binnen te halen. In 1974 (als bondscoach) en in 1998 en 2006 als assistent zag hij zijn ploeg naast de wereldtitel grijpen.

Met Zagallo neemt Brazilië in ieder geval afscheid van een icoon. "Het was een moeilijke beslissing, maar wel een noodzakelijke", legt bondsvoorzitter Ricardo Teixeira uit. "We kunnen misschien blijven samenwerken op een andere manier."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen