'Ajax mist Klaassen, mogelijk nog 3 spelers afwezig'

10 september 2021, 14:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax treedt waarschijnlijk met een flink gewijzigde basisformatie aan tegen PEC Zwolle. Na een succesvolle interlandweek is Davy Klaassen namelijk geblesseerd teruggekeerd in Amsterdam. De middenvelder kampt met lichte liesklachten en bezorgt coach Erik ten Hag hoofdpijn: de oefenmeester mist meerdere spelers die tot zijn vaste kern behoren.

Dat meldt De Telegraaf. De Argentijnen Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez speelden namelijk donderdag op vrijdag om 01.30 uur Nederlandse tijd een interland tegen Bolivia, waardoor zij met een jetlag par kort voor aanvang van het duel met PEC Zwolle zijn aangesloten in Amsterdam. Het lijkt, net als bij Mexicaan Edson Álvarez, daardoor onwaarschijnlijk dat de Zuid-Amerikanen binnen de lijnen staan.

Lees ook: PSV geteisterd door blessuregolf richting topper tegen AZ

Daardoor is Ryan Gravenberch de enige middenvelder op wie Erik ten Hag hoe dan ook een beroep kan doen. Klaassen laat de wedstrijd in Zwolle namelijk schieten met het oog op de Champions League-ontmoeting met Sporting Lissabon van komende zondag. Ajax deed een verzoek om de wedstrijd tegen PEC naar zondag te verplaatsen, maar kreeg niet haar zin.

Omdat Álvarez nog wel eenmaal heeft mee kunnen trainen, bestaat de kans dat hij in de basis start. Het lijkt erop dat Daley Blind naar het hart van de defensie verhuist, waardoor Devyne Rensch als linksback gaat spelen. Als nummer tien kan Ten Hag kiezen voor Steven Berghuis, David Neres en Dusan Tadic. Als hij voor laatstgenoemde optie kiest, heeft hij een nieuwe linksbuiten nodig.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen