Cristiano Ronaldo maakt United-rentree, domper Van de Beek

10 september 2021, 16:34

Cristiano Ronaldo gaat zaterdag in de Premier League zijn rentree maken namens Manchester United. De Portugees keerde vanwege een schorsing eerder terug van de nationale ploeg en kon zich zodoende voorbereiden op zijn eerste speelminuten namens The Red Devils sinds mei 2009. Voor Donny van de Beek is er minder perspectief.

Ole Gunnar Solskjaer liet tijdens de persconferentie weten dat Ronaldo zeker minuten gaat maken. Of dat aan de aftrap of als invaller is, liet hij in het midden. "Maar Ronaldo is fit. Hij heeft een goede voorbereiding gedraaid bij Juventus en speelde ook bij de nationale ploeg. Hij is inmiddels al een week hier en heeft goed meegetraind. Hij zal dit weekend zeker op het veld verschijnen", zei de Noor over het duel op Old Trafford zaterdagmiddag om 16.00 uur.

Verder keerden alle internationals fit terug bij United, met uitzondering van Jadon Sancho, die zich moest afmelden bij de nationale ploeg van Engeland. Daardoor kon hij zich echter wel optrainen en is ook hij fit genoeg om speelminuten te maken dit weekend. "Je bent altijd aan het duimen dat alle spelers fit terugkeren na de interlandbreak. Maar iedereen kwam met een goed humeur en in goede gezondheid binnen", zei Solskjaer. Alleen Axel Telles ontbreekt nog, terwijl Van de Beek's concurrent McTominay sneller is teruggekeerd dan gedacht na zijn opertie.

Lees ookHoopgevende woorden Solskjaer voor Van de Beek

"Scott is heel snel hersteld na zijn operatie. Of hij gaat spelen, weet ik nog niet zeker. Dat zal er ook vanaf hangen wie er verder inzetbaar zijn." Van de Beek had door de blessure van McTominay en schorsing van Fred veel uitzicht op speeltijd, maar moet nu alsnog vrezen dat Solskjaer alsnog voor de Schot kiest. Verder is Marcus Rashford is ook op de weg terug, net als keeper Dean Henderson en Phil Jones. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen