Hiddink zet de deur tóch nog op een kier: "Klein Advocaatje"

11 september 2021, 13:56

Guus Hiddink (74) trok de deur als coach in het betaalde voetbal deze week definitief achter zich dicht, maar de 74-jarige coach heeft na die boodschap tóch alweer een heel kleine slag om de arm gehouden. Het voetbaldier stelt dat er toch nog een kleine kans is dat hij iets gaat doen, al zal het niet als hoofdcoach zijn ergens.

Tegenover De Telegraaf vertelt hij dat hij sowieso niet meer elke dag het veld op wil. "En in principe ga ik ook niet meer als bondscoach aan de slag. Er zijn de laatste tijd nog wat aanbiedingen op mijn pad gekomen, maar ik heb gezegd, dat ik dat niet meer ga doen. Maar er klinkt ook een lichte twijfel in mijn stem. Het zou wel kunnen dat ik – als er nog wat komt – links en rechts nog wel eens een adviesje ga geven of de helpende hand ga toesteken. Zoals ik toen bij PSV heb gedaan met Ernest Faber", legt Hiddink uit.

Destijds was hij een klankbord voor de trainer van de Eindhovenaren. "Een beetje stoeien op de achtergrond. Toch nog een klein Advocaatje. Het voetbal helemaal loslaten kan ik ook niet. Ik vind het voetbal zo heerlijk en ik zit er al mijn hele leven in", aldus Hiddink, die vanuit over de hele wereld nog berichten kreeg na zijn afscheid. Van Real Madrid, het Nederlands elftal tot aan PSV: bij elke club was er wel aandacht voor het afscheid van de oefenmeester.

Lees ook: Guus Hiddink (74) zet definitief punt achter trainerscarrière

Hiddink is inmiddels wel weer helemaal fit, nadat hij het zwaar had na een coronabesmetting. "Ik had het zelf een beetje onderschat, omdat ik nooit fysiek iets heb gehad. Ik ben thuis nog even aan het zuurstof geweest. En daarna heb ik wat tijd nodig gehad om te herstellen, maar ik ben nu al weer een hele tijd prima."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen