Bosz kan veroordeelde Boateng 'gewoon' laten debuteren

10 september 2021 – Olympique Lyon-trainer Peter Bosz (57) sluit niet uit dat verdediger Jérôme Boateng komend weekend gewoon zijn debuut kan maken in de Ligue 1. De Duitser werd transfervrij binnengehaald in de slotfase van de window, maar moest in Duitsland nog voor de rechter verschijnen. Met een kans op een gevangenisstraf van liefst vijf jaar, kwam hij er met een hele forse boete relatief goed vanaf.

Bosz kan veroordeelde Boateng 'gewoon' laten debuteren

Hoewel de zaak al maandenlang gepland stond en vorig jaar zelfs werd doorgeschoven vanwege corona, wist Olympique Lyon volgens L'Équipe helemaal niets van de rechtszaak af. Gelukkig voor Boateng en de Franse club kwam de verdediger er vanaf met een sanctie van 'slechts' 1,8 miljoen euro als schadevergoeding. In 2018 zou de verdediger van Olympique Lyon zijn ex-vriendin opzettelijk lichamelijk letsel hebben toegebracht, hetgeen bewezen werd geacht door de rechtbank. De boete daarvan is opgelegd en die zal Boateng moeten overmaken aan zijn ex, tevens de moeder van zijn tweeling. 

Bosz werd er tijdens de persconferentie naar gevraagd twee dagen voor de wedstrijd, maar wilde er geen woord over kwijt. Volgens de Nederlander was dat een 'privé-kwestie' en heeft hij daar als trainer niets over te zeggen. Wel liet de coach doorschemeren dat Boateng gewoon kan debuteren als de fitheid het toelaat. Hetzelfde geldt voor Xherdan Shaqiri, die in de slotfase van de window overkwam van Liverpool.

Lees ook: Geen gevangenisstraf, wel mega-boete voor Boateng

De Nederlandse coach ging tevens in op het feit dat hij voor de interlandbreak voor het eerst won met Lyon. "Het is goed om ons aan die overwinning vast te houden", denkt Bosz, die FC Nantes versloeg. Ook de spelersgroep staat vast. "Sinds ik aankwam, zijn er veel transfergeruchten geweest. Tot januari zal ik deze selectie hebben en daarmee gaan we aan het werk."

Ligue 1

gerelateerd