Ødegaard staat met Arsenal stijf onderaan, maar wil CL winnen

10 september 2021, 20:34

Martin Ødegaard speelde afgelopen seizoen al op huurbasis voor Arsenal en deze zomer nam de club hem voor veel geld definitief over van Real Madrid. De Noor stond ooit bekend als wonderkind en moet nu de Londense club uit het slop halen. Arsenal staat namelijk helemaal onderaan in de Premier League, maar toch droomt Ødegaard al van Champions League-winst.

De middenvelder laat bij het Engelse Sky Sports weten de club serieus terug te willen brengen aan de top. "Ik wil de club weer omhoog werken naar de landstitel in Engeland. We willen Europees voetbal spelen en weer strijden om de prijzen. Hopelijk kunnen we binnen een paar jaar weer écht prijzen winnen: de Champions League en het kampioenschap."

Arsenal kende vorig seizoen een zeer teleurstellend jaar door achtste te eindigen in de competitie. De ex-topclub speelde het hele seizoen in het rechterrijtje, maar werkte zich in de laatste weken nog aardig omhoog. Toch is het alweer lang geleden dat Arsenal überhaupt meedeed aan het miljoenenbal. De laatste deelname was namelijk vier jaar geleden in 2017.

Lees ook: 'Clubleiding Arsenal grijpt in en benaderde succescoach Conte'

In Londen is er vooral grote kritiek op de Amerikaanse eigenaar Stan Kroenke, die met zijn beleid al jaren geen hoge ogen meer weet te gooien. Deze zomer gingen er harde geruchten op dat Spotify-oprichter Daniel Ek de club zou overnemen, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Na een dramatische start staat de club onderaan, terwijl het van alle clubs deze zomer het meeste geld uitgaf.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen