Lang na ophef grote ster bij Brugge, 4e misstap Botman

10 september 2021, 23:01

Noa Lang heeft na de roerige week het juiste antwoord gegeven en zijn voeten laten spreken. Vrijdagavond speelde Club Brugge tegen Oostende en door de 3-0 zege staat het voorlopig weer aan kop in de Belgische competitie. Lang was de grote uitblinker door twee doelpunten op zijn naam te schrijven. Sven Botman heeft met Lille daarentegen een stuk minder goede zaken gedaan.

Lang kwam deze week in het nieuws doordat hij zijn straf te horen heeft gekregen voor het zingen van een discutabel lied bij het kampioenschap van vorig seizoen. Hij zong onder meer liedjes mee als: 'Liever dood dan Sporting-jood'. Daarom moest hij een verplicht bezoek brengen aan een deportatiekamp. Daarnaast speelde Club Brugge voor de interlandperiode een dramatische wedstrijd tegen Gent (6-1 verlies), waarvan het zich moest revancheren.

Vooral het eerste doelpunt van Lang was er één om in te lijsten. De aanvaller ging diep, kreeg een hoge bal en controleerde die piekpijn. Na de bal nog een keer te hebben meegenomen, verschalkte hij de doelman met een fraaie stift. Na de openingstreffer was hij wederom zeer belangrijk, want in de omschakeling werd een overtreding op hem gemaakt, waardoor Steven Fortes zijn tweede gele kaart ontving. Ruud Vormer stond in de basis en Bas Dost kwam als invaller binnen de lijnen.

Na rust verdubbelde Hans Vanaken de score met een uitstekende volley en tien minuten voor tijd gooide Lang de wedstrijd definitief in het slot door zijn tweede doelpunt te maken. De oud-Ajacied stond precies op de goede plek en kreeg de bal van Vanaken, waarna hij alleen nog maar hoefde af te drukken. Zo wipt Club Brugge in ieder geval voor even weer over de grote verrassing Union St. Gilloise heen, maar die club komt later nog in actie.

Botman mag even niet aan titelprolongatie denken

Een andere Nederlander in een buitenlandse competitie kende een mindere avond. Botman ging met Lille op bezoek bij Lorient en verspeelde al voor de vierde keer in vijf wedstrijden punten. Het verloor vrijdag met 2-1, waardoor de titelhouder nu op de tiende plek staat. Het gat met koploper Paris Saint-Germain is nu al zeven punten, terwijl PSG nog in actie moet komen. Botman speelde de hele wedstrijd, maar zal met zijn ploeggenoten het tij snel moeten keren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen